Realistisch oefenen Revinge - Zweden 2007

Op zondag 21 oktober 2007 vertrekken een aantal bevelvoerende en manschappen van oa het Heemsteedse korps richting Zweden. In het kader van het realistisch oefenen gaat een groep uit de regio Kennemerland onderweg naar het oefencentrum in Revinge.


Waar ligt Revinge?

Hieronder zal indien mogelijk een dagelijks verslag komen te staan van de bezigheden aldaar;

Dag 1; Het vertrek vanuit Heemstede - Zondag 21 oktober

Hallo allemaal, hier de kort verslag van onze eerste twee dagen in zweden. Na het zeer vroege vertrek waar iedereen nog niet echt wakker was ging de rit verspoedig op weg. De Haarlemse TS-en reden lekker door en de 749 (met echte comfort cabine) kwam er iets minder snel achteraan maar, de 841 had nog iets meer moeite om het tempo bij te houden en kreeg dus regelmatig het verzoek om die steen onder het pedaal weg te halen.

Al met al waren we om 17.00 in het pittoreske oefencentrum aangekomen. Onze kamers zijn voorzien van alle comfort. En de huiskamer is ook goed maar de Zweedse tv is niet heel erg boeiend.

Tot zo over vanuit 850 km maar het noorden:

Jeanine Mirjam Peter en Niels

 

Dag 2; Klaar staan voor de eerste oefening - Maandag 22 oktober

Na een goede nacht slapen gingen we vandaag lekker van start. Met een ontbijt en een introductie op zak gingen we naar de tankautospuit. Alwaar we tot de ontdekking kwamen dat er in de 841 toch opeens andere porto’s zaten ( hoe kan dat nou Vrijdag zaten de goede er nog in ) al met al een hoop gezeur met onze collega’s.

Maar goed aan de slag : vandaag hebben we 5 inzetten gedaan en de vlammen vlogen ons al om de oren. De eerste dag hebben we al een hoop geleerd en de stemming is prima. We hebben het zo druk gehad vandaag , dat we nog niet toe zijn gekomen aan foto,s maken, hopelijk gaat dat morgen lukken. We hebben verschrikkelijk geluk met het weer, het is lekker koud mete en zonnetje en dat weer blijfd minstens tot donderdag, dus ons hoor je niet klagen.

 

Dag 3; Smerige pakken... - Dinsdag 23 oktober

Vandaag zijn we er weer flink tegen aan gegaan. Na het ontbijt vanmorgen konden we meteen container nummer 3 in : voor degene die al geweest zijn , dat is de container met de brand om het hoekje. Hier was het 's morgens om 8 uur al lekker warm en sneuvelde de eerste helmen. Maar van onze zweedse vrienden weer hele goede blustechnieken geleerd.

Daarna een middelbrand in de parkeergarage ( wat een bende ) weer vier dode poppen gevonden en onze pakken worden waarschijnlijk niet meer schoon !!! Omdat het toen pas tien uur was nog maar een middelbrand in een garage bedrijf, weer 3 doden en een aantal auto's in de fik. Die zweden zitten niet met een brandje meer of minder en stoken kunnen ze als de beste.

Vanmiddag echt een rotbrand gehad: middelbrand in een fabriek !!! maar dan echt een grote, je sleept je suf aan al die poppen en de pompen van de TS-en draaien over uren. Maar wij genieten en leren elk uur nieuwe dingen. Aan het einde van de dag nog met z'n allen naar de nieuwe back draft container wezen kijken. Daar komt echt een knal uit.geweldig om te zien maar je moet er dus niet aan denken dat je hem voor je hoofd krijgt. Dus ook goed rook leren lezen heeft weer voldoende aandacht gekregen.

De contra ploeg heeft vandaag eigenlijk gedaan wat ik gister heb gedaan dus zo doen we door de week heen allemaal het zelfde. Wat voor ons nu al heel duidelijk is, is dat wij vinden dat eigenlijk iedereen hier naar toe moet en vooral ook veel manschappen. Het is nu 21.00 uur wij hebben het wel weer gehad voor vandaag en gaan slapen want morgen gaan we beginnen met de peletons oefeningen.

Dat was het weer voor dag 2, wij zijn nog heel maar nu al een beetje moe, onze spullen zijn ook nog heel, maar we willen wel zweedse pakken in de toekomst.( donker blauw en ze verbranden niet ). Morgen vroeg weer op en kijken of het ijs weer op het gras staat met een zonnetje. Welterusten en tot morgen.