VOS 1, Pelikaanweg (UGS-A), Schiphol

SCHIPHOL - Vliegtuig ongeval, Ceintuurbaan Noord

Boeing 737-800 - Neuswiel problemen
Nb: Normale landing, geen inspectie nodig.
Bron: Brandweer Schiphol Ploeg C2


Foto: Airliners.net

KLM-toestel keert terug na opstijgen SCHIPHOL - Een KLM-toestel heeft zondagmiddag niet lang na het opstijgen vanaf Schiphol rechtsomkeert gemaakt naar de luchthaven. De Boeing 737 keerde terug naar Schiphol omdat het seinknopje in de cockpit dat moet aangeven of het landingsgestel is ingeklapt niet werkte. Dat heeft een woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij gemeld. Het vliegtuig was op weg naar Madrid. Het toestel was ongeveer twintig minuten in de lucht toen het terugkeerde. Volgens de woordvoerster was er geen sprake van een noodlanding, maar landde het toestel puur uit voorzorg. De passagiers zijn inmiddels met een ander toestel naar hun bestemming vertrokken.

Zondagochtend maakte een vliegtuig van Arke Fly een voorzorgslanding op het vliegveld van de Finse stad Rovaniemi. Dat maakte een woordvoerster van de vliegmaatschappij bekend. Het toestel vertrok rond half elf vanuit het noordelijker gelegen Kittilä naar Schiphol. Omdat de staart van het vliegtuig bij het opstijgen licht de startbaan raakte, besloot men een voorzorgslanding te maken, om te bekijken of er schade was aan het toestel en of er nog wel veilig gevlogen kon worden. De Boeing 737 bleek ongedeerd en geheel veilig om de vlucht mee te vervolgen. De passagiers, bijna 180 mensen, moeten echter tot zondagavond wachten tot zij naar Nederland kunnen vliegen, omdat Arke Fly nieuw personeel moet invliegen naar Finland. „Toen het toestel geheel en al gecheckt was, bleek dat de crew op het toegestane aantal werkuren zat”, aldus de woordvoerster.
Bron: De Telegraaf

Aanwezige voertuigen:
12597 Kennemerland OvD Zuid

P2000 melding:
14:22:35 03-01-10 12 BRAN PRIO 1 UGS A PELIKAANWEG LUCHTHAVEN SCHIPHOL (SCHIPHOL) LUCHTVAART INCIDENT LUCHTHAVEN SCHIPHOL (SCHIPHOL) (VOS: 1) [ 597 ]
0108999 BRW Kennemerland ( Monitorcode )
0106581 BRW Kennemerland ( Lichtkrant )
0106520 BRW Kennemerland ( OvD Zuid )
0106500 BRW Kennemerland ( Regionaal Commandant )