Professionele zorg voor veiligheid, nu en in de toekomst

Voor de brandweerpost Heemstede zijn we op zoek naar collega’s (v/m) voor de

Vrijwillige Brandweer

Jouw werkwerkzaamheden
Branden blussen is de hoofdtaak van een brandweerman/vrouw. Daar stopt het niet: Wat dacht je van het stabiliseren en openknippen van auto’s bij ongevallen? Het verrichten van metingen bij vrijgekomen gevaarlijke stoffen en een helpende hand bieden aan dieren die te water zijn geraakt?

Brandwacht zijn betekent veelzijdigheid, acute paraatheid en passie om je in te zetten voor mens en dier. Geen dag of inzet is hetzelfde.

De brandweer is op zoek naar nieuwe vrijwilligers (v/m) die 's avonds en ‘s nachts en/of tijdens de weekenden beschikbaar zijn voor het werk als vrijwillige brandwacht. Nieuwe vrijwilligers zijn hard nodig om in de toekomst voldoende vrijwilligers te hebben om de regio van goede brandweerzorg te blijven voorzien.

Ons aanbod
Spannend en uitdagend werk, een hechte groep collega’s en de mogelijkheid om je zinvol in te zetten voor je omgeving. Je wordt opgeleid tot (rijksgediplomeerd) brandwacht. Daarnaast is er één oefenavond per week. Je werkt met de modernste brandbestrijdings- en redmiddelen. Voor oefenen, uitrukken en beschikbaarheid ontvang je een vergoeding. De opleiding tot brandwacht is voor rekening van Brandweer Kennemerland.

Wie zoeken wij?

Met die 30 seconden omkleedtijd ben je er natuurlijk nog niet. Onze ideale kandidaat voldoet ook nog aan de volgende voorwaarden:

Herken jij je in de bovenstaande voorwaarden, dan komt de brandweer voor jou wel heel erg dichtbij!

Aanmelden
Meld je aan en klik hier: aanmelden@brandweerheemstede.nl (vermeld je naam, adres, geboortedatum en telefoonnummer).

Na je aanmelding zal je worden uitgenodigd voor een informatieavond. Tijdens deze avond zullen wij meer uitleg geven over de brandweer en het verdere vervolg.

Onze organisatie
Brandweer Kennemerland is een regionaal korps en heeft brandweerposten in de 10 gemeenten in de  Veiligheidsregio Kennemerland. We bestrijden branden en we proberen branden te voorkomen, onder andere door controles en het geven van voorlichting. Ook verlenen we hulp bij ongevallen en verrichten we metingen bij incidenten met gevaarlijke stoffen. Onze organisatie telt 340 vaste krachten en 500 vrijwilligers. Brandweer Kennemerland is onderdeel van de Veiligheidsregio Kennemerland.