Grootschalige wervingscampagne Brandweer Kennemerland: parttime helden gezocht

Brandweer Kennemerland zoekt parttime helden. Het kost je gemiddeld 5 uur per week, je krijgt er meer dan alleen geld voor terug en je hoeft geen technisch specialist te zijn. Alles wat je gaat doen, leer je in een opleiding en op oefenavonden.

Brandweer Kennemerland is een grootschalige campagne gestart om mensen te werven die naast hun werk, studie of andere bezigheden een steentje bij willen dragen aan een veilige omgeving. De campagne roept om parttime helden en laat zes van deze helden zien op posters in de regio, in videobeeld en uiteraard op social media.

Parttime helden
Op www.brandweerkennemerland.nl/parttimehelden kun je zien welke kazernes in de buurt op zoek zijn naar mensen en hoe je in contact komt. Je kunt je bijvoorbeeld aanmelden om een oefenavond bij te wonen.

Opleiding
Parttime held René ‘Als brandweerman of –vrouw moet je stevig in je schoenen staan en kunnen werken in teamverband. Verder valt alles te leren. Veel technische dingen leer je in de opleiding. Als je niet handig bent, dan word je dat wel.’ Martin Felix – Brandweer Heemstede.

Geïnteresseerden die zich na een paar oefenavonden en de informatieavond aanmelden kunnen rekenen op een plaats op de brandweeropleiding. Dezelfde opleiding die brandweermannen en –vrouwen volgen om er hun fulltime beroep van te maken. Op de opleiding leer je bijvoorbeeld over brand en brandbestrijding, over technische hulpverlening en hoe je reanimeert. Vanaf de start van je opleiding oefen je al mee. En mag je ook mee op de uitruk. Voor het oefenen en de inzetten ontvang je een vergoeding.

Vriendschap
Op www.brandweerkennemerland.nl/parttimehelden kun je van zes parttime helden lezen waarom zij hebben gekozen om brandweerman of –vrouw te zijn naast hun baan als bijvoorbeeld jurist, smid of ambulancechauffeur. Een ding wat al deze portretten met elkaar gemeen hebben is dat ze stuk voor stuk benoemen dat brandweer zijn iets is wat je samen doet.

‘Het belangrijkste is dat ik een hele bijzondere band met mijn maten van het korps heb ontwikkeld. Ik heb nog nooit zoveel plezier gehad, je hebt echt veel steun aan elkaar. Zo’n band kan iedereen gebruiken’ René Zalm – Brandweer Heemstede.

Het is veelgehoord, maar zeker waar: hulpverleners gaan daar naartoe waar anderen voor weg vluchten. Je kunt dan zeker iets mee maken wat indruk op je maakt. Wanneer je een oefenavond bezoekt, merk je dat deze gezamenlijke beleving voor een hechte band zorgt en dat er veel begrip is voor elkaar.

Spanning
‘Ik vind het cliché om te zeggen dat ik brandweerman ben omdat ik mensen wil helpen. Ik doe het ook voor een vleugje spanning. De een gaat op vrijdagavond los in de discotheek, ik vind het geweldig als mijn pieper gaat.’ Rick Klauwers – Brandweer IJmuiden.

Brandweerman of –vrouw op oproepbasis, in de avonduren, ’s nachts, in het weekend of misschien juist overdag. Lijkt het je wat om een parttime held te worden? Op de genoemde website en op de social media kanalen van de brandweer uit Kennemerland kun je je aanmelden voor een oefen- of informatieavond.

Heb je vragen of wil je je aanmelden bij Post Heemstede mail dan onze Ploegchef Frits Willems. Klik hier